L'Observatori DESCA a la COP28: el món els mira, nosaltres t'ho expliquem!

La Gisela Torrents, tècnica de Justícia Ambiental de l'Observatori DESCA va participar a la COP28 com a observadora internacional de les negociacions i explica al detall tot sobre la cimera climàtica.

Segueix-nos a les nostres xarxes per rebre més continguts sobre Justícia Climàtica!

L'Observatori DESCA ha participat en les negociacions de la COP 28 que s'ha celebrat del 30 de novembre al 12 de desembre a Dubài (Emirats Àrabs) en un context de crisi climàtica i energètica on els països han de pactar futures estratègies per tal d'evitar el temut increment de +2,5ºC de temperatura global. L'Observatori està acredit com a observador internacional de la mà de la Gisela Torrents, Tècnica de Justícia Climàtica i Drets Ambientals de l'entitat. Si ja l'any passat des de l'Observatori ens vam proposar fer una cobertura especial de la cimera a través d'una sèrie de vídeos explicatius a les xarxes socials -a més d'algunes intervencions a premsa- amb l'objectiu de donar a conèixer les negociacions al conjunt de la ciutadania i reivindicar-ne la seva utilitat. Enguany hem continuat la nostra tasca divulgativa tant a xarxes socials amb la campanya #DESCAxCOP28 com a mitjans de comunicació. Vet aquí alguns dels impactes que hem obtingut:

Vídeos #DESCAxCOP28

En el primer vídeo #DESCAxCOP28 la Gisela Torrents explica què va passar en la primera setmana i us dona els ítems clau per entendre els següents dies de negociacions climàtiques.

En aquest segon vídeo #DESCAxCOP28 la Gisela Torrents explica un dels ítems més importants de les negociacions de la COP 28: el fons de Pèrdues i Danys, que té com a objectiu compensar les pèrdues econòmiques i no econòmiques que els països pateixen per culpa de la crisi climàtica.

En el tercer vídeo #DESCAxCOP28! Segum aquesta sèrie amb un dels temes més espinosos d'aquesta cimera: el lobby dels combustibles fòssils. Però abans, per entendre l'impacte (negatiu) d'aquestes empreses en les decisions de la COP 28 primer cal parlar de la petjada de carboni: es tracta del marge que tenim per emetre gasos amb efecte d'hivernacle abans d'arribar al límit d'escalfament global. Males notícies: hem gastat més del 4/5 parts del pressupost que tenim per mantenir-nos sota l'1,5ºC de temperatura!

En el següent vídeo toca parlar d'adaptació a la crisi climàtica! Què és, com es comptabilitza i quines novetats presenta a la COP 28? Ens ho explica la Gisela Torrents des de Dubai dos dies abans de que acabin les negociacions de les Nacions Unides sobre canvi climàtic.

Aquí les primeres idees sobre l'últim text disponible sobre Balanç Global i eliminació de combustibles fòssils a la COP 28:

I en el vídeo final hem tornat de Dubai i us fem un resum amb les conclusions de la COP 28! Malgrat que la cimera d'enguany hagi estat tan polèmica i hagi acabat amb decisions més que criticables, els lobbys del fòssil no han aconseguit que la societat obviï que són el problema. Tot això gràcies a la pressió constant d'una societat civil que, tot i les dificultats, lluita incansablement per assegurar el futur de totes. 

Multimedia

Agenda

No s'han trobat esdeveniments propers.

Follow us on X (formerly Twitter)!