Revertir l’emergència per garantir el dret a l’habitatge digne
Quan comença un nou curs, sempre és interessant formar-se i aprofundir en àmbits i temes d'actualitat, com és el cas del dret a l'habitatge. Des de l'Observatori, en col·laboració amb el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), t'ho posem fàcil i organitzem el curs "Revertir l’emergència per garantir el dret a l’habitatge digne".
Aquí trobaràs tota la informació d'aquest nou curs:
La vulneració del dret a l’habitatge genera una forta alarma en la nostra societat. Tot i que les respostes al problema de l’habitatge són múltiples i distintes entre elles –inclús contraposades-, la consciència de l’existència d’aquest greu problema és compartida per la majoria de la població, els professionals que hi intervenen, les administracions públiques, etc.
Superar la situació actual revisant-ne les causes i enfrontant l’emergència, no hauria de frenar la possibilitat de conèixer perspectives i experiències més innovadores i efectives, per tal d’aconseguir avançar-nos als nous problemes i pensar com garantir el dret a l’habitatge més enllà de l’emergència.
Objectius
- Descobrir perspectives holístiques i integradores sobre el dret a l’habitatge.
- Conèixer el marc legal de referència i les possibilitats legislatives en aquest camp.
- Analitzar les polítiques d’habitatge des d’una perspectiva de drets i comparada.
- Projectar polítiques públiques d’habitatge més enllà de l’emergència i conèixer les més exitoses.
- Pensar com avançar-se a noves precarietats en l’accés a un habitatge: pobresa energètica, lloguer i ocupacions.
- Reflexionar sobre els diferents nivells d’intervenció sobre el terreny (institucional, professional, moviments socials etc.) i la seva interacció.
Descarregueu-vos la fitxa completa del curs.
A càrrec de: Membres de l’Observatori DESC, una plataforma d'entitats i persones creada el 1998 amb l'objectiu de mostrar que tant els drets civils i polítics com els drets econòmics, socials, culturals i ambientals, són drets fonamentals de totes les persones. Per fer-ho, l’Observatori combina la incidència, la investigació, la formació, i l’acompanyament a reivindicacions i lluites populars. Les sessions del curs seran dinamitzades per diferents persones expertes vinculades a la promoció del dret a l'habitatge, ja sigui a nivell institucional, professional o des de la societat civil.
Formadors: Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Girona i President Observatori DESC; Irene Escorihuela, jurista i politòloga, Directora Observatori DESC; Martí Batllori, jurista expert en dret a l’habitatge; Grup Promotor ILP Habitatge, Llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica; Maria Campuzano, portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), Gabriel Fernàndez i Díaz, Regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell; Cooperativa Celobert, redactors del Pla pel Dret a l’Habitatge de Barcelona i altres; Guillem Domingo, tècnic d’habitatge de l’Observatori DESC; Judith Cobacho i Haya, coordinadora del Servei d'Intervenció en la Pèrdua d'Habitatge i Ocupació (SIPHO) de Barcelona; Eduardo Cano, membre de la junta del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya; i Maira Costa, treballadora social i participant de la PAH.
Certificat: les persones participants en aquest curs rebran una vegada finalitzi l’activitat un certificat d’assistència. Per tenir dret a aquest certificat cal haver assistit, com a mínim, al 80% de l'activitat formativa.
Descomptes
50% de descompte per a col·legiades i amigues del CEESC a l'atur
També pots beneficiar-te de descomptes en els següents casos:
- La segona formació i següents que realitzis en el mateix any, tindran un 15% de descompte.
- Les entitats que inscriguin 5 persones o més tindran un 10% de descompte.
- Si ets membre d'un col·lectiu professional del CEESC, tindràs un 5% de descompte.
- Si ets membres del col·lectiu professional que ha proposat l'activitat, tindràs la inscripció gratuïta.
Aquests descomptes no són acumulables. Si vols acollir-te a un d’aquests descomptes, no facis el pagament ara i envia un correu electrònic a formacio@ceesc.cat. Et respondran amb la quantitat que has de pagar i el mètode de pagament.
Consulta tota la informació i inscriu-te a través de la web del CEESC.
T'hi esperem!
Seu social CEESC a Barcelona. Aragó 141-143, 4a planta.
Multimedia
Información
dimecres, 18 d’octubre, de 16.30 a 19h i 25 d’octubre i 8, 15 i 22 de novembre, de 16 a 20h.